Kennedy Okumu

20 september 2021

Hvis bare du vidste, hvor stor en forskel du gjorde i mit liv..

Kennedy voksede op i det berygtede slumområde i Mathare uden for Nairobi, Kenya. Ifølge Kennedy er Mathare ikke et sted, man er stolt over at komme fra. Ordet Mathare betyder "at kæmpe for". Og folk fra Mathare må kæmpe for alt. For drenge i området var stoffer og kriminalitet så udbredt, at det blev betragtet som en milepæl at nå at fylde 16 år.

Kennedy beskriver det typiske hjem i Mathare; To forældre og fem børn, der alle bor i et bur på 3x3 meter. Kennedys familie havde 10 børn, så pladsen pr. person var meget lille. Der var ingen senge i hans hjem, de sov på papkasser i stueetagen. Det nærmeste toilet var 10 minutter væk, hvis du løb. Og den nærmeste skole, hans forældre havde råd til, var to timer fra deres hjem.

Da Kennedy var 8 år gammel, fik han sine faddere Darrel og Denise. De havde ingen børn selv og fortalte Kennedy, at han var deres første søn. I deres breve inkluderede de bibelverset Jeremias Bog 29:11, som blev Kennedys yndlingsvers. De sagde, at han havde alle muligheder for at blive noget stort i fremtiden, at han var værdifuld og god nok som han var. I dag, 11 år efter at Kennedy dimitterede fra Compassions program, skriver han et sidste brev til sine faddere:

Kære Darrel og Denise,
 Jeg vil sende jer en kærlig hilsen. Det er 11 år siden, jeg dimitterede fra Compassions program. Og jeg kan fortælle jer, at jeg har oplevet komplet frihed fra fattigdom i Jesu navn. Jeg husker dagen som var det i går, hvor jeg modtog det gule brev, hvori der stod, at I havde valgt at være mine faddere. Den dag begyndte mit liv; jeg fik en mulighed for livet i stedet for døden. Da I blev mine faddere, var jeg bare endnu et af alle de underernærede børn med mørkt hår, oppustede maver og svage knogler. Hvis det var lykkedes mig at blive rask, ville jeg nok i stedet være faldet i den typiske norm for hver ung dreng i området. Jeg ville have været fanget af kriminalitet og stoffer, som konstant var omkring mig. Der var ingen positive forbilleder at se op til, eller nogen der kunne give mig vejledning. Min familie levede unægteligt i alvorlig fattigdom. Nogle uger kunne vi undvære mad i op til fire dage. Jeg havde ikke oplevet kærlighed, og jeg kendte ikke Jesus.
Men I ændrede alt. I jeres første brev skrev I: "Vi elsker dig". Det var første gang, jeg nogensinde hørte disse ord. Mit hjerte var fyldt med glæde. Kort tid efter modtog jeg min første gave nogensinde, et par sko. Min familie fik også en madras, og vi kunne opgradere fra papkasser i stueetagen til at sove på en behagelig madras. Folk omkring mig fejrede mit fadderskab, de var glade for, at et barn havde mulighed for at bryde den triste sociale arv og forhåbentlig i fremtiden kunne bidrage positivt til vores samfund. Alle oplevede en følelse af liv og håb. Som familie kunne vi pludselig begynde at spise tre måltider om dagen, og jeg fik lov til at begynde i skole. Jeg vidste, at nogen tænkte på mig, bad for mig, og jeg følte mig virkelig elsket. Jeg nød at gå til Compassions center regelmæssigt. Det var det sikreste sted at være. Vi sang, dansede og spiste meget. Jeg har altid glædet mig til jeres breve, for det var den eneste gang, jeg læste ordene "Vi elsker dig". Jeg vil virkelig takke jer for at hjælpe os med at bygge vores hus, efter at det brændte. Tak også for hjælpen med de omkostninger til mine lægebesøg, da jeg næsten mistede synet. Tak fordi I gav mig muligheden for at lære Jesus at kende. Og tak for al opmuntringen, alle bønner og jeres støtte. Hvis I bare vidste, hvor meget alt dette har betydet for mig. I ville være så stolt af, hvem jeg er blevet. I skal vide, at I virkelig gjorde en forskel, og at det var det værd. Det spillede en rolle, og det var nok. I dag er jeg en fri mand, gift og far til to børn, Gabriel og Malkia. Jeg er i live og er sund, uddannet og har taget mig selv ud af livet i slummen. Nu er jeg selv også fadder for en lille pige fra det samme slumområde, som jeg voksede op i. I kan være meget stolte af alt, hvad I har gjort for mig. Hvis bare I vidste, at jeg en dag ville være den far, jeg er i dag. Hvis bare I vidste, at jeg en dag selv ville have muligheden for at blive fadder til et andet barn i mit samfund og få lov til at give håb til andre. Jeg er jer evigt taknemmelig for at have befriet mig fra fattigdom i Jesu navn.
Varme hilsner,
Kennedy

Web_Version-202106_CAMP_If Only You Knew_USA Studio Shoot-44.jpg

Denne side benytter cookies Læs mere