Den første i min familie

15 mars 2021

Fadderskab

Gennem Compassions støtte overkom Maribel udfordringer, der fastholdte tidligere generationer i fattigdom.   

Maribel er søvnig og begynder sin daglige rutine med lyden af fuglesang og lyden af ​​sin kost. Klokken er fire om morgenen. Selvom hun kun er otte år gammel, er det der, hun starter sin travle arbejdsdag.

Maribel blev forladt af sin mor, da hun var et lille barn. Da hendes far arbejdede på fjerne plantager, tilbragte Maribel sine dage med at flytte fra et hus til et andet. I nogle af dem led hun fysisk misbrug.

Da hun var otte, giftede hendes far sig med en kvinde og Maribel håbede, at hun kunne være som en mor til Maribel. Det blev ikke realiteten. Hendes stedmor krævede at den lille pige arbejdede hårdt og straffede hende fysisk for ethvert fejltrin.

"Skolen startede kl. 7:30, men jeg skulel rengøre min stedmors købmand indtil kl. 7, så jeg havde travlt for at gøre mig klar og nå i skole til tiden. Jeg havde ikke engang tid til morgenmad," siger Maribel. "Så når jeg kom hjem havde jeg lige tid til at spise frokost, inden jeg skulle arbejde i butikken igen indtil kl. 10.30 om natten. ”

En del af hendes rutine var at stå model til sin stedmors daglige slag og hendes klassekammeraters mobning for en medicinsk diagnose, der gav hende ru hud på hænderne. "Børn ønskede ikke at lege med mig og sagde, at jeg ville inficere dem," mindes Maribel.

På trods af smerten ved disse konstante aggressioner havde Maribel et tilflugtssted, hvor hun fandt fred. ”Centret var mit hjem, hvor jeg følte fred, og hvor jeg løb til, når jeg blev slået," siger hun. „Jeg forsøgte at blive der så længe som muligt indtil min stedmor ville dukke op og sige, at jeg var nødt til at arbejde."

Da skolen var et så ubehageligt sted for Maribel og på grund af de lange dage med arbejde både før og efter skole, der gjorde det svært at nå at lave sine lektier, besluttede Maribel at droppe ud af skolen. Hendes far havde kun studeret indtil anden klasse. Hans familie havde ikke råd til at holde ham i skole, og han måtte droppe ud af skolen for at arbejde. Resten af ​​hendes familie, hendes bedsteforældre og hendes tante blev heller ikke uddannet.

Imidlertid kendte personalet på Compassions center til vigtigheden af ​​en god uddannelse. De fortsatte med at støtte Maribel på alle måder, de rapporterede angrebene til Børnemyndighederne og opfordrede hende til ikke at give op.

"Personalet var altid der for mig og bad for mig og motiverede mig. Jeg stoppede dog med at fortælle dem om mishandlingen, fordi min stedmor fortalte mig, at hun ville dræbe mig. Når min far var ude af byen for at arbejde, nogle gange i en måned ad gangen, foretrak jeg at sove på gaden,” siger Maribel.

Da Maribel blev 14 år, tog hendes tante hende fra en landdistriktsby i Santa Cruz til byen Cochabamba. Der blev hun til sin lettelse plejet og passet af sin familie. Imidlertid var uddannelsesniveauet i byen meget højere end i hendes lille by, og Maribel følte sig på dybt vand. Igen tænkte hun på at droppe ud af skolen. Men Gud havde andre planer for Maribel.

"Udover min tante, som jeg kalder mor og mine tanter, fandt jeg støtte i Compassion-centret. Min vejleder gav mig altid råd og opmuntrede mig ved at sige, at jeg ville blive bedre. Han løftede altid mit gå-på-mod, så jeg ikke ville give op. Min tante og min far fortalte mig, at jeg skulle afslutte skolen, så jeg ikke ville lide i livet,” siger Maribel.

I 2018 dimitterede Maribel fra gymnasiet - den første student i hendes familie.

Web_Version-CC-BO057101205-TheFirstInMyFamily-35-2103.jpg

På trods af alt Maribel havde imod hende og den fysiske og mentale vold, hun led, formåede hun stadig at nå en milepæl.

"Jeg formåede at færdiggøre skolen med centrets støtte. De var altid der for mig. Det har altid været det sted, hvor jeg fandt trøst og støtte. Selv når jeg følte, at mit liv ikke havde nogen mening, og jeg ikke havde noget formål eller endda tænkte på at tage mit eget liv. Men centret og nu min familie hjalp mig med at gå efter personlig vækst og stole på Herren,” siger hun. 
”Uden dem ville jeg sandsynligvis bo på gaden. Jeg opfordrer forældre til at bruge tid sammen med deres børn, og at børn og unge taler sammen, hvis de har problemer.” tilføjer hun.

Ikke alene har Maribel dimitteret fra gymnasiet, men hun er også lige blevet færdig med at studere til hjælpeplejerske. Hun vil fortsætte sine studier for at blive kirurgisk teknolog.

Web_Version-CC-BO057101205-TheFirstInMyFamily-33-2103.jpg

Mod oddsene gav hun ikke op og hun har stadig større drømme at jage.

Seneste indlæg om fadderskab

Denne side benytter cookies Læs mere