Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor kan jeg ikke komme videre med brevskrivningen?

Den mest almindelige fejl er, at dit faddernummer er indtastet forkert, eller at du mangler at klikke på barnets navn. Dit faddernummer, der skal indtastes til brevskrivning, består af 8 cifre. Når det korrekte faddernummer er udfyldt, vises dit fadderbarns navn automatisk under "Jeg skriver til". Sørg derefter for at klikke på barnets navn. Derefter er det muligt at klikke på det næste trin og gå videre til brevskrivningen.

Jeg kan forstå, at brevene fra mit fadderbarn sendes elektronisk. Er det muligt, at få tilsendt et fysisk brev på papir?

Ja. Du kan sagtens modtage dine breve med posten. Vi foretrækker dog, at du modtager dine breve digitalt, da det sparer os for en del omkostninger. Brevene bliver sendt til Danmark digitalt, så det du ville modtage, ville være en udskrevet kopi af brevet.

Er det muligt at sende klistermærker eller andre papirgaver til mit fadderbarn?

Ja. Du kan sende klistermærker, tegnebøger, og andre flade papirvarer til dit fadderbarn via vores kontoradresse. Gaven må ikke være mere end 6 cm tyk, og den skal være A4 eller under. Bemærk, at det kan tage lang tid før gaven er hos dit fadderbarn.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal skrive. Har I nogle tips?

Selvfølgelig! Et godt råd er at holde det simpelt. Fortæl dit fadderbarn om din hverdag, dine interesser, hvad du arbejder med, osv. Lad dem lære dig at kende, og spørg også ind til barnets liv. Du kan eventuelt dele dit yndlings bibelvers, eller fortælle dem om noget nyt, du har lært for nyligt. Vær opmuntrende omkring deres skolearbejde, og fortæl dem, at du beder for dem. Det behøver ikke være et langt brev - det kan sagtens være en kort hilsen.

Hvad kan jeg forvente af brevene fra mit fadderbarn?

Hvis dit fadderbarn er gammel nok til at kunne læse og skrive, skriver barnet til dig nogle gange om året. Nogle gange hjælper en voksen - en forælder eller en projektmedarbejder. Vi opfordrer barnet til at skrive om deres liv og besvare de spørgsmål, du stiller i dine breve. I nogle kulturer er dette en stor udfordring, fordi de ikke er vant til at skrive breve. Derfor beder vi dig om ikke at forvente for meget, men snarere se på brevskrivningen som en måde at opmuntre dit fadderbarn.

Hvor ofte skriver mit fadderbarn til mig?

Dit fadderbarn vil skrive mindst 2 breve om året. Hvis du skriver flere breve, vil du højst sandsynligt modtage flere breve.

Du vil dog modtage max 6 breve om året. Børn under 9 år udfylder et ark med spørgsmål. På den måde får du oplysninger om barnets liv, selv inden barnet selv kan skrive til dig.

Kan jeg skrive direkte til mit fadderbarn?

Al kontakt mellem faddere og fadderbørn må kun foretages gennem Compassion og gennem vores brevudveksling. Vores erfaring er, at brevudveksling gennem Compassions system er den sikreste måde at håndtere brevudvekslingen på. Det giver os mulighed for at: 

  • sikre den korrekte oversættelse, som du og dit fadderbarn har brug for til effektiv kommunikation 
  • sørge for, at brevene når ud til børn, der bor i fjerntliggende områder, hvor postvæsenet ikke fungerer 
  • beskytte dit privatliv 
  • beskytte børnene

Kan jeg have kontakt med mit fadderbarn via Facebook, Twitter, email, Skype mv.?

Som brugen af sociale medier vokser, indser vi, at faddere og deres fadderbørn kan kontakte hinanden direkte udenom Compassion. Dette medfører øgede risici for både børns og fadderes personlige integritet og sikkerhed. Derfor skal al kommunikation ske via Compassion. Kontakt ikke dit fadderbarn via sociale medier.

Det er sket, at nogen, der kender et fadderbarn eller et familiemedlem, opretter en konto på sociale medier og foregiver at være barnet, beder om penge og truer barnets velbefindende, hvis der ikke gives penge.

Hvis du bliver kontaktet af dit fadderbarn uden for vores brevudveksling, for eksempel via telefon, e-mail, Facebook, Twitter osv., skal du ikke svare. Fortæl os, hvis dette sker ved at ringe på +45 89 80 60 60 eller send en e-mail til info@compassiondk.dk.

Vi kan ikke beskytte dit privatliv eller dit fadderbarn, medmindre vi er involveret i brevudvekslingen. Vi har også et ansvar for at beskytte børn mod mennesker, der ikke har børnenes bedste for øje.

At være involveret i brevudvekslingen gør os også i stand til at hjælpe dig med at navigere mellem kulturelle forskelle. For eksempel kan vi hjælpe dig med at undgå utilsigtet at skrive noget, der ville blive opfattet som upassende eller stødende.

Hvorfor kan jeg ikke inkludere min adresse, email, eller telefonnummer i mine breve?

Hvis du deler dine kontaktoplysninger, kan du bringe både din egen og dit fadderbarns sikkerhed i fare. Nogle faddere, der har delt deres kontaktoplysninger, er blevet bedt om at give penge fra folk, der hævder at være venner eller familiemedlemmer til fadderbarnet. Der har også været situationer, hvor barnet har været udsat for en risiko i deres samfund på grund af deres direkte kontakt med en fadder fra et rigt land.

Vi beder om, at du ikke deler dine kontaktoplysninger med dit fadderbarn.

Jeg er blevet kontaktet af mit fadderbarn på et socialt medie, hvad gør jeg?

Hvis du bliver kontaktet af dit fadderbarn uden for vores brevudveksling, for eksempel via telefon, e-mail, Facebook, Twitter osv., skal du ikke svare. Fortæl os, hvis dette sker ved at ringe på +45 89 80 60 60 eller ved at sende en e-mail til info@compassiondk.dk.

Fadderbørn og deres familier har ikke tilladelse til at kontakte fadderen uden for Compassions retningslinjer, dette er en betingelse for deltagelse i vores programmer. Ved at underrette os, hvis det sker, gør du det muligt for os at påpege situationen over for de ansvarlige på stedet, som derefter taler med familien.

Denne side benytter cookies Læs mere