Genforenet efter folkemord

22 juli 2021

Fadderskab

Christian overlevede som 2-årig folkemordet mod Tutsi-folket i 1994. I 26 år troede han, at hele hans familie var blevet dræbt. 

Dette vidnesbyrd er fantastisk! I 26 år troede Christian, at hans fars familie blev dræbt i folkemordet mod Tutsierne i 1944. Indtil han en dag blev genforenet med sine slægtninge. Genforeningen skete efter, at Christians historie blev delt i et indlæg på Compassion Canadas blog. I indlægget fortalte Christian, hvordan faren blev dræbt og deres hjem ødelagt da han var baby. Christian havde ikke engang et billede af sin far - noget han længtes efter at have. Mirakuløst stødte farens bror på indlægget. Han tog kontakt med det samme. Familien troede at Christian var død under folkemordet. 

Web_Version-CC-RW-27GenocideCommemoration-01-2104.jpg

“Da jeg mødte Christian for første gang, var det som at se min bror igen,” sagde Pascasie, Christians faster. “De ligner hinanden så meget. Jeg gav ham et kram og ville ikke slippe igen. Jeg er så taknemmelig for at Compassion ikke bare tog hånd om Christians fysiske behov og gav ham mulighed for at gå i skole, men at de også genforenede ham med os - hans familie.”

Web_Version-CC-RW-27Genocide commemoration-14-2104.jpg

Ikke bare fik Christian sin familie tilbage, han fik også noget han troede var borte for altid; et billede af sin far. “Jeg var så taknemmelig for at holde et billede af min far i mine hænder,” fortæller han. “Det overrasker mig at jeg ligner ham så meget.”

I dag er Christian en fremtrædende Radio og TV programleder. 

I år markerer 27 års jubilæet for folkemordet mod Tutsierne, og Christians historie bringer håb til andre om, at genforening, selv efter så mange år, er muligt. 

Seneste indlæg om fadderskab

Denne side benytter cookies Læs mere