Jordskælvet i Haiti

25 augusti 2021

Et forfærdeligt jordskælv og en tropisk storm har hærget et område af Haiti, hvor der bor mere end 17.000 Compassion børn, og hvor der er 46 compassion centre.

Opdatering - 09.09.2021

Compassion i Haiti arbejder fortsat med tjenesteudbydere og kirkeledere for at gennemføre et bygningstiltag, der vil give 12.000 familier et sted at bo. Det medicinske team støtter initiativet ved at se til børnenes sundhed og beskyttelse ved at besøge de berørte områder og hjælpe de ramte børn og familier. Mad- og hygiejnepakker eller kontante overførsler er blevet delt ud til familierne. Til dato er 14.152 fadderbørn og deres familier blevet påvirket samt 46 af Compassions centre. Compassion fokuserer fortsat på tre tiltag: at bygge krisecentre, yde lægehjælp og hjælpe med at beskytte børnene, samt uddele mad- og hygiejnepakker eller pengeoverførsler.

Opdatering - 25.08.2021

Compassions katastrofeteam leverede mad og hygiejnepakker til centrene i sidste uge. Personalet på centrene vil uddele pakkerne til de ramte familier i løbet af ugen. Compassions lægeteam har behandlet omkring 220 tilskadekomne fadderbørn og deres familier. Dags dato er 9708 fadderbørn og deres familier samt 42 Compassion centre blevet ramt af katastrofen.

Tak for fortsat forbøn for de tilskadekomne og sørgende fadderbørn og deres familier. Bed for befolkningen i Haiti, mens de kommer sig oven på denne alvorlige krise.

Opdatering - 20.08.2021

Compassion Haitis team af læger har hjulpet 150 tilskadekomne fadderbørn og deres familier. Cirka 3000 mad- og hygiejnepakker bliver delt ud i løbet af weekenden. Status er, at 4226 fadderbørn og deres familier, samt 28 Compassion-centre er ramt af katastrofen. Nødhjælpsteamet vil fortsat vurdere situationen og løbende komme med opdateringer.

Opdatering - 18.08.2021

Compassions katastrofe- og nødhjælpsteam kom sikkert frem til den ramte region af Haiti. De besøgte fem Compassion-centre. Nødhjælpsteamet er i fuld gang med at pakke madkurve og hygiejne-pakker, som de deler ud til ofrene i den kommende weekend. Dags dato er der registreret 422 fadderbørn, der er blevet ramt af katastrofen, samt 11 centre. Ifølge rapporter er familiernes hjem blevet ødelagt og voldsomt beskadiget, så familierne "bor" udenfor deres huse. Compassions lægeteam ankommer til den ramte region i morgen, hvor de vil behandle tilskadekomne fadderbørn, deres familier, samt personale på centrene.

Tak om I vil gå med i forbøn for fadderbørnene, deres familier, samt Compassions ansatte. Bed for deres helbred og sikkerhed. 

Bed for befolkningen i Haiti.

Opdatering - 17.08.2021

Compassions nationale afdeling i Haiti har sendt et nødhjælpsteam til de værst ramte områder. Teamet har mødtes med kirkeledere og de ansvarlige for Compassions samarbejde med de lokale kirker i Haiti, for at tale om den bedst mulige fremgangsmåde, samt få et bedre overblik over situationen. De indledende rapporter fra Compassions centre indikerer, at 156 fadderbørn og deres familier, samt fire compassion centre er blevet påvirket af katastrofen. De er fortsat igang med at vurdere situationen, og de kontakter alle fadderbørn i området. Hospitalerne har nået fuld kapacitet, og de mangler både medicin og udstyr til at behandle ofrene. Compassions lægeteam forbereder sig til at tage til området hurtigst muligt for at behandle fadderbørn, deres familier, Compassion-centrenes personale, samt kirkeledere. Nødhjælpsteamet samarbejder med lokale forhandlere for at forberede madkurve og hygiejnepakker til de ramte familier. Tak for jeres forbøn for befolkningen af Haiti, og særligt for fadderbørnene og deres familier, samt alle der yder nødhjælp.

Opdatering - 15.08.2021

Tidligt lørdag morgen ramte et jordskælv på 7,2 på Richter-skalaen det sydlige Haiti og ramte mindst tre områder: Syd, Grand'Anse og Nippes. Jordskælvet ramte 8 km fra byen Petit Trou de Nippes, cirka 160 km vest for hovedstaden Port-au-Prince, i en dybde på 10 kilometer, ifølge myndighederne. To efterskælv er blevet rapporteret i området. Den haitiske regering erklærede undtagelsestilstand i en måned, hovedsageligt i de ramte områder: Vest, Syd, Nippes og Grand'Anse.

Alle medarbejdere på Compassions nationale kontor har det godt fysisk og forbereder sig på at yde støtte til centrene i området. Dags dato har syv af vores centre rapporteret, at deres bygninger enten er kollapset eller er blevet beskadiget. Der indsamles fortsat oplysninger om de berørte fadderbørn og deres familier. Vi har endnu ikke individuelle oplysninger. De ansvarlige for Compassion i Haiti sender mandag et team til det berørte område for at vurdere omfanget af skaderne og for at diskutere akut nødhjælp med vores lokale partnere. Et lægeteam vil rejse til den sydlige region så hurtigt som muligt i løbet af denne uge for at yde lægehjælp til de berørte børn, familier og personale på centrene. Mad- og hygiejnepakker vil også blive forberedt til hurtig levering.

Bed for fadderbørnene og deres familier, vores kirkepartnere i det berørte område og for teamet på det nationale Compassion-kontor, der yder støtte til alle de berørte.

Denne side benytter cookies Læs mere