Nultolerance for kvindelig omskæring

28 februari 2022

Video

Læreren Florence Lomariwo fik at vide, at hun skulle omskæres, da hun var 12 år gammel, for at hun kunne giftes væk til en mand, der var nabo til familien. Hør hendes historie om den kamp, ​​hun i dag kæmper mod kønslemlæstelse og børneægteskab.

Kønslemlæstelse eller omskæring betyder, at hele eller dele af det ydre kvindelige kønsorgan skæres af eller beskadiges af ikke-medicinske årsager. Det udføres normalt i barndommen og er en tusind år gammel tradition, der forekommer i nogle lande i Afrika og Mellemøsten. I Danmark er kvindelig kønslemlæstelse forbudt ved lov (WHO). 

"Piger bløder ihjel. Mange hænger sig selv, eller løber væk indtil de falder om på vejen", fortæller Florence.

Drevet af sin egen erfaring har Florence som voksen åbnet et redningscenter for piger, der flygter fra kønslemlæstelse og børneægteskab. I dag har Compassion et partnerskab med kirken og Florence kan nu hjælpe endnu flere børn. Håbet er, at pigerne vil uddanne sig og derefter vende tilbage til samfundet.

"Piger har rettigheder som alle andre børn i samfundet. Og når de her piger får en uddannelse, får de også magt. Og de vil kunne kæmpe for deres rettigheder," siger Rev. Yusuf der er ansvarlig for Compassion centret i Chemolingot.

Opdatering fra Haiti

21 mars 2024 Video

Som du sikkert har hørt, har den politiske uro og økonomiske ustabilitet i Haiti ført til en krise, hvor kriminelle bander søger at tage kontrol over landet gennem vold.

Lorega

31 januari 2024 Video

Rygtet om Lorega, et samfund i Filippinerne, havde en betydelig indvirkning på dets beboere. Angelica var en af dem. Hun levede et liv i kriminalitet og fattigdom. 

Fra fadderbarn til fadder

3 juni 2022 Video

Maria Momojara Diamond voksede op i et utrygt område i Peru. Hendes forældre måtte kæmpe for at forsørge Maria og hendes søskende. Da hun var 7 år gammel hørte de om Compassion. "Det forandrede mit liv". 

Denne side benytter cookies Læs mere