Nye drømme

5 april 2021

Fadderskab

Sophia har endnu ikke en fadder, men alligevel bliver hun opmuntret til at drømme stort af Compassions personale.  

Fattigdom er begrænsende. Når et barn er født i fattigdom, er hele deres verden det, de ser og oplever. Nogle gange er tv deres eneste flugt til en anden virkelighed. For hvordan kan børn drømme om en anden fremtid, hvis de ikke kan se den?

“Som Compassions fotojournalist i Brasilien ser jeg denne virkelighed alt for ofte. For nylig var jeg dog vidne til et smukt øjeblik hvor et barns drøm ændrede sig som et resultat af at hendes verdensbillede blev udvidet. Jeg besøgte den seks år gamle Sophia og hendes familie, og jeg spurgte hende, hvad hendes største drøm var.

"At have enhjørninger og flyve med dem under forskellige regnbuer," svarede hun ligesom de tegnefilm, hun ser på tv. Alle lo. Derefter spurgte hendes mor hende, hvad hun vil være, når hun bliver voksen. ”Jeg vil være læge,” sagde hun.

Web_Version-CC_BR061100061_WaitingForASponsor_09_2102.jpg

Senere så hun mit kamera. Hun så mig tage billeder af hende og fandt ud af, at mit job er at være fotograf. Hun sagde højt: "Jeg vil ikke længere være læge. Jeg vil tage billeder af mennesker, ligesom dig."

Betydningen af ​​dette øjeblik ramte mig, og jeg vil gerne forklare hvorfor. Hver gang jeg spørger børn fra de samfund jeg besøger, hvad de vil være, når de vokser op, får jeg næsten altid de samme svar:

1. Jeg ved det ikke.

2. Fodboldspiller.

3. Læge.

Tusind tanker popper op i mit hoved, når jeg hører disse svar, som nogle gange virker for forberedte, for begrænsede eller for utilgængelige.

Det er ikke fordi det ikke er realistisk at et barn i fattigdom kan blive læge; det er realistisk, og jeg elsker at se et barn være begejstret for det. Jeg føler dog, at disse hurtige svar kommer ud, fordi det er den eneste mulighed, de kender til, der ser ud til at give penge. Det er ikke deres passion; det er den eneste mulighed, de kender til, der kan give dem en anden fremtid.

Da Sophia opdagede, at mit erhverv var fotograf, var det som om hendes øjne var blevet åbnet for en anden fremtid; en ny mulighed. Så mange børn, der bor i verdens fattigste og mest fjerne områder, fratages deres muligheder. De fratages muligheden, privilegiet, til at drømme om at være malere, fotografer, piloter, kokke og så mange andre erhverv, der ikke engang præsenteres som muligheder på grund af deres omstændigheder."

Web_Version-CC_BR061100061_WaitingForASponsor_14_2102.jpg

Web_Version-CC_BR061100061_WaitingForASponsor_07_2102.jpg

Sophia bor sammen med sin mor, yngre søster og bedstemor. Deres samfund har ingen jobmuligheder, og deres indkomst er deres statsstøtte og Sophias bedstemors pensionskasse, begge meget små beløb.

"Min største drøm er at se mine døtre opnå alt, hvad jeg aldrig har været i stand til. Da jeg var ung, omgav jeg mig med mennesker der var en dårlig indflydelse på mig, og jeg opgav mine drømme. Jeg blev gravid, da jeg var 17 og afsluttede ikke skolen. Derfor kæmper jeg så meget for at opdrage mine døtre. Jeg prøver stadig at finde en måde at overvinde mine fejl på og opbygge et bedre liv for mine børn og mig," siger Milena, Sophias mor.
Web_Version-CC_BR061100061_WaitingForASponsor_23_2102.jpg

Gode ​​indflydelser og inspiration. Det finder Sophia når hun er på Compassion-centret. Der opfordres hun til at udvikle sine talenter og drømme højere end regnbuerne, hun elsker så højt.

”Jeg elsker at tale med mine 'tanter' [frivillige på centeret], spille bold med mine venner i centeret og tegne. Jeg ved allerede, hvordan man skriver mit fornavn! Jeg elsker den mad, de laver, den er lækker. Mine yndlingsretter er pasta, ris og suppe. Jeg er meget, meget, meget trist, fordi vi ikke kan være på centeret i pandemien. Jeg savner virkelig at tage derhen,” siger Sophia.

Ud over centrets frivillige opmuntres børnene også af deres fadderes ord i de breve, de modtager. Desværre er Sophia ikke en af ​​disse børn. Hun har været en del af programmet siden hun var fire år gammel, men hun har endnu ikke en fadder. Hun har ikke nogle at skrive til, at hun elsker centrets suppe, at hendes yndlingslegetøj (og bedste ven) er hendes blå kanin Sansão, eller at hun har en liste over sine drømme.

"Hver gang min datter kommer fra hjem fra centeret, er hun altid begejstret over at fortælle mig de historier, hun lærte, og alt hvad hun har lavet," siger Milena.

Compassions “Unsponsored Children-fond” bruges til at byde ikke-sponsorerede børn velkommen i Compassions centre og støtte deres behov, børn som Sophia. På grund af denne fond kan centre støtte børn, mens de venter på en fadder. Disse børn går dog glip af at opbygge den unikke relation til en fadder. At modtage et personligt brev får dem til at føle sig specielle og forbundet med nogen, der holder af dem.

At sponsorere et barn og skrive breve til dem er også en mulighed for at åbne deres sind og opmuntre dem til, at muligheden for at kunne blive til lige det de drømmer om også er åben for dem.

Vil du blive fadder og åbne til en hel ny verden af håb og drømme for et barn? Bliv fadder nu

Seneste indlæg om fadderskab

Denne side benytter cookies Læs mere