Skolen der overlevede jordskælvet

14 september 2021

"Hvis dette job ikke var blevet udført ordentligt i 2017, ville vi sandsynligvis genopbygge disse klasseværelser lige nu." - Danielle Kettunen, kriseberedskabsspecialist, Compassion.

Da jordskælvet ramte Torbeck, i det sydvestlige Haiti, overlevede en farverig bygning i jordskredene. Det var en skole, der blev genopbygget i 2017, efter at orkanen Matthew efterlod den daværende skole i ruiner. Konstruktionen blev derefter lavet med fremtidige naturkatastrofer i tankerne. Og denne gang var bygningen med dens 20 klasseværelser ubeskadiget.

Woldton, der er ansvarlig for Compassion centeret i landsbyen, takkede Gud, da han ankom til skolen i kølvandet på katastrofen d. 14. august. "Min tillid til Gud og ingeniørkunsten blev styrket," siger han. "Jeg indså, at hvis flere konstruktioner var blevet udført korrekt, kunne flere liv være blevet reddet."

I 2017 muliggjorde Compassions generøse donorer opførelsen af ​​den nye to-etagers skole. Klasselokalerne blev derefter bygget i henhold til globale tekniske standarder for at modstå de jordskælv og orkaner, der ofte rammer Haiti.

Web_Version-CC-HA0205-EarthquakeProof- Story-02-2108.jpg

"Genopbygning efter katastrofer kan være kompliceret og ofte langsommelig. Men at bygge bedre og stærkere end tidligere er altid målet. Så kan vi reducere fremtidige risici for ødelæggelse" siger Danielle Kettunen, kriseberedskabsspecialist, Compassion.

"For at sikre, at byggeriet er bæredygtigt og for at modstå fremtidige katastrofer, kræves der gode ingeniørkundskaber. Det kan få byggeomkostningerne til at se dyre ud, men skolen i Haiti er et klart eksempel på, hvorfor det er vigtigt. Hvis dette arbejde ikke var blevet udført ordentligt i 2017, ville vi nok lige nu genopbygge disse klasseværelser igen nu. ”, siger Danielle.

I øjeblikket fungerer klasselokalerne som midlertidige boliger for de familier, der er blevet hjemløse efter katastrofen. Skolegården med legeplads og gynger er et tiltrængt fristed for de udsatte børn.

Web_Version-CC-HA0205-EarthquakeProof- Story-03-2108.jpg

I Haiti fungerer mange af Compassions centre også som skoler. Hundredvis af børn kan deltage i undervisningen der. Så snart den lokale regering genåbner skolerne, kan de ni-årige tvillinger Kelly og Kellia fortsætte deres uddannelse i klasseværelserne ligesom før. Det vil give dem en følelse af sikkerhed og normalitet, som er tiltrængt efter en hård og usikker tid. 

"Jeg er så stolt over, at mine børn går på denne skole. Det er den smukkeste skole i hele området, og Compassion hjælper os også med at betale en del af skolepengene," siger deres mor Gislane.

Tusinder af børn og familier i Compassions fadderbarnsprogram er blevet hårdt ramt af jordskælvet. Compassion opfylder de umiddelbare overlevelsesbehov gennem mad- og hygiejnepakker, der går ud til omkring 18.000 børn, unge og voksne. De tilbydes også bolig og lægehjælp.

Når genopbygningen begynder efter jordskælvet, håber Woldton, at fokus vil være på at forhindre fremtidige tab af menneskeliv. "Jeg tror, ​​at denne tragedie kan være en mulighed for at Haiti som nation kan bygge mere sikre bygninger" sagde han.

Web_Version-CC-HA0205-EarthquakeProof- Story-06-2108.jpg

Jeg vil gerne sige min største tak til Compassions donorer og venner for deres støtte. Det haitiske folk har brug for den mere end nogensinde. Allerede sårbare familier er blevet endnu mere sårbare efter jordskælvet og har brug for akut hjælp. "

Hvis du ønsker det, er du velkommen til at bidrage til Compassions katastrofefond, som giver os mulighed for at handle hurtigt, når en katastrofe rammer, både i Haiti og i vores andre partnerlande. Du kan overføre til følgende bankoplysninger: 6004-2012885. Mærk din gave "katastrofehjælp".

Denne side benytter cookies Læs mere