Covid-19 & Brevskrivning

En af virkningerne af pandemien på Compassions program er, at børn ikke har været i stand til at skrive og sende breve til deres faddere som normalt.

Vi har bedt de ansvarlige for Compassions arbejde i 9 lande fortælle om situationen med særligt fokus på brevskrivning. På denne side kan du læse om deres udfordringer de seneste to år, og hvordan de arbejder for at få kommunikationen igang og til at fungere normalt igen.

MEXICO
COLOMBIA
SRI LANKA
DOMINIKANSKE REPUBLIK
ECUADOR
PERU
BANGLADESH
BRASILIEN
THAILAND

MEXICO

59 136 fadderbørn

220 Compassion centre

"De sidste to år har været svære for vores land og især for vores børn og deres familier. Pandemien påvirkede byerne og vores samfund på en enorm måde. Compassions prioritet var at tage sig af børnene og levere mad til familierne. Tak for din tillid til Compassion og for din tålmodighed med at høre fra dit fadderbarn i disse to år.

Det har været en kæmpe udfordring at sende breve til de samfund, vi betjener under pandemien. De lokalsamfund, vi hjælper, bruger et fysisk leveringsbud til at sende brevene til Compassion Mexico National Office. Frivillige rejser ind i byerne ved hjælp af offentlig transport for at sende pakker tilbage til kontoret. På grund af det enorme antal Covid-infektioner og dødsfald, som vi oplevede i forskellige samfund i Mexico, tog vi den svære beslutning at stoppe med at behandle papirbreve

I løbet af disse to år fortsatte vi med at sende alle fadderbreve til kirkerne, så de kunne leveres til børnene. Vi tror på, at fadderne har hjertet og ordene til at opmuntre børnene i disse svære tider.

Vi ønsker at holde børn og faddere i kontakt, men det har været meget hårdt. Ikke alle centre har deres normale aktiviteter, nogle andre har små grupper. Der er stadig frygt for covid, da ikke alle samfund har haft adgang til vaccinationer, kun de store byer. Nogle fædre er flyttet, på udkig efter indkomst til deres familie, og de venter på at komme tilbage til lokalsamfundene, når situationen bliver normal igen.

Fordi vores teknologi til udskrivning af det papir, dit fadderbarn skriver på, er placeret på det nationale kontor, skal vi være der fysisk for at udskrive papirbrevene, der skal sendes til centrene. I februar 2022 kunne personalet vende tilbage til vores nationale kontor i begrænset omfang. Tusindvis af papirvarer er blevet trykt. Disse pakker sendes derefter med kurer og vil tage en måned før de ankommer til alle de samfund, hvor kirkerne arbejder med børn, og mindst fire måneder at få dem tilbage til kontoret.

Vi håber, at kommunikationen fra dit fadderbarn inden for de næste par måneder igen vil blive mere regelmæssig."

- Compassion-teamet i Mexico

COLOMBIA

96 248 fadderbørn

298 Compassion centre

"I Colombia fremhævede Covid-19-pandemien nogle af de vanskeligheder, familier i fattigdom måtte udholde, og i nogle tilfælde gjorde den det endda værre. Nogle af disse vanskeligheder er mangel på arbejde, som påvirker børns ernæring; mangel på adgang til rent vand, som i regntiden skaber forflytninger af samfund på grund af oversvømmelserne - med den risiko, dette indebærer for børnene; volden nogle af de mest sårbare steder i landet er nødt til at håndtere og den seneste udfordring med opmærksomheden på venezuelansk immigration.

På grund af lokale restriktioner og for at beskytte børn, unge og familier mod Covid-19 og dens varianter, måtte de kirkepartnere, vi samarbejder med, justere programmet. Nogle var i stand til at holde undervisning online, gennem printet undervisningsmateriale eller radio. Baseret på en undersøgelse har kun 35,7 % af børn og unge internetadgang og en computer eller tablet. Centerpersonalet måtte tænke ud af boksen og finde måder at blive ved med at tjene disse børn på.

Centerpersonalet har arbejdet med sikkerheds- og sundhedsprotokoller, som i de fleste tilfælde er godkendt af de lokale myndigheder og de lokale sundhedsmyndigheder. Børnene vender nu tilbage for at have personlige programaktiviteter. Nogle centre er begyndt at tjene børn i små grupper, og de har holdt andre former for kontakt under pandemien.

Alene i den sidste måned har Compassion og de lokale kirker leveret over 40.000 madpakker og over 12.762 hygiejnesæt i Colombia. Dette er sket under hele pandemien takket være din støtte.

Vi er opmærksomme på, at det ikke at modtage information fra de børn, du sponsorerer, skaber usikkerhed; vi ved, at du savner at læse deres breve og høre fra dem. Derfor arbejder vi stærkt i Compassion Colombia på at gendanne kommunikationen hurtigt.

Fordi vores teknologi til udskrivning af de fysiske breve, dine børn skriver på, er placeret på landskontoret, skal vi være det fysisk til at printe stationært til at sende til kirkerne. I februar 2022 var vores medarbejdere i Colombias nationale kontor i stand til at vende tilbage til personligt arbejde på kontoret og begyndte at udskrive tusindvis af breve til at sende til kirkens partnere.

Da antallet af breve, der sendes til centrene, er ret stort, forventer vi at det vil tage 2-3 måneder for de lokale kirker at behandle og sende dem tilbage til oversættelse, hvilket kan tage yderligere 2-3 måneder. Vi håber, at kommunikationen fra dit fadderbarn inden for de næste 6 måneder vil blive mere regelmæssig."

- Compassion-teamet i Colombia

SRI LANKA

15 623 fadderbørn

80 Compassion centre

"Teknologien til at udskrive de fysiske breve, som dine fadderbørn skriver, er placeret på Sri Lankas nationale kontor, og vi skal være fysisk til stede for at udskrive dem og for at sende dem videre til centrene. På grund af lokale restriktioner var vores personale ikke i stand til at besøge kontoret regelmæssigt fra marts 2020 til oktober 2021.

Siden november 2021 og fremefter har vi været i stand til langsomt at komme til kontoret i mindre omfang, og stadig har vi kun maksimalt 20 medarbejdere, der møder ind på kontoret.

Sri Lanka står over for en finansiel og økonomisk krise, og der er meget bekymring i landet. Brændstofmangel opleves også og forventes at forværres, hvilket bidrager til stadig længere og hyppigere strømafbrydelser, forbindelsesproblemer og kommunikationsforstyrrelser, blandt andre kritiske serviceforstyrrelser (f.eks. offentlig transport, lange strømafbrydelser osv.). Men ved Guds nåde er vi stadig i stand til at komme til kontoret for at fortsætte arbejdet.

I løbet af de sidste tre måneder har personalet været i stand til at udskrive tusindvis af breve, og svarene på dem kan forventes inden for den næste måned eller to."

- Compassion-teamet i Sri Lanka

DOMINIKANSKE REPUBLIK

70 206 fadderbørn

219 Compassion centre

"De sidste to år har været meget udfordrende for os. Den Dominikanske Republik oplevede en af ​​de stærkeste og mest udvidede udgangsforbud og ordrer om at blive hjemme. Landet stod i august 2021 over for ordrer om at blive hjemme fra kl. 18.00 til 06.00 og kl. 14.00 til 06.00 i weekenden. Disse var strenge ordrer om at blive hjemme; man kunne komme i fængsel i 24 timer for at overtræde regeringens regler. I løbet af denne tid har vi fokuseret al vores energi på at sikre, at der var mad nok på bordet i hver enkelt familie som har et barn i Compassions program.

Skolelukningen var en af ​​de længste på verdensplan med 171 dage. Det gennemsnitlige lands uddannelseslukning på verdensplan var kun 95 dage. Regeringen genstartede skoleåret i oktober 2021, og kun halvdelen af ​​eleverne fik lov til at komme i skole.

Nogle kirker forsøgte at genstarte gudstjenester før den officielle skoleåbning, men stadig krævede regeringen, at disse centre lukkede, og Compassion var ikke i stand til at begynde at modtage elever på centrene, før den lokale regering frigav eleverne til at gå tilbage til skolerne. Som et resultat kunne fadderbørnene ikke skrive breve til deres faddere.

I november 2021 genstartede vi den fysiske brevskrivningsproces. Vi har i øjeblikket mere end 26.000 breve fra børn, der allerede har skrevet, men som stadig er i oversættelsesprocessen, og mellem april og maj vil vi modtage mere end 8.000 yderligere breve fra fadderbørn.

Vi øger vores oversættelseskapacitet, så vi kan få disse breve til dig så hurtigt som muligt."

- Compassion-teamet i Den Dominikanske Republik

ECUADOR

101 254 fadderbørn

290 Compassion centre

"På grund af pandemien har Ecuadors nationale kontor stået over for mange lukninger i løbet af de sidste to år. Fordi vores teknologi til at printe det papir, dine børn skriver på, er placeret på det nationale kontor, skal vi være fysisk til stede for at printe papirvarer til at sende til kirkerne. I juli 2021 kunne personalet vende tilbage til kontoret, og i september var tusindvis af breve blevet behandlet, men efterslæbet er stadig stort.

Desværre har vi stadig centre, der ikke er i stand til at have personlige aktiviteter i kirken. De kontakter stadig fadderbørn via telefon og online.

I februar 2022 havde vi printet og sendt brevpapir til alle kirkepartnere i Ecuador. Regelmæssigt planlagt udskrivning vil finde sted hver måned, og vi har hyret en konsulent frem til slutningen af juni for at tilføje ekstra støtte til denne proces."

- Compassion-teamet i Ecuador

PERU

87 079 fadderbørn

260 Compassion centre

"I begyndelsen af pandemien arbejdede vi sammen med vores kirkerpartnere om en plan for at levere madforsyninger, lægehjælp og Covid-19-forebyggelsesværktøjer til børn og familier. Da restriktionerne var meget strenge, var den hjælp, vi kunne yde til børn og deres familier, kritisk. Vi ville ikke have været i stand til at gøre dette uden din trofaste støtte, så vi vil gerne udtrykke vores dybeste taknemmelighed for det.

Nu begynder vi at vende tilbage til normalen. Personlige klasser på skolen er tilbage, og nogle centre holder små gruppemøder; noget der er tiltrængt efter al denne tid online.

I begyndelsen af ​​pandemien i Peru i marts 2020 var vi tvunget til at sætte brevskrivningsprocesserne på pause i centrene, fordi processerne var 100% manuelle. Programmet for fadderbørn fortsatte dog på afstand, og prioriteringen var lægehjælp og madhjælp. Dette varede indtil cirka juni 2021.

I maj-2021 genstartede vi gradvist kommunikationsprocesserne. I begyndelsen af ​​juli 2021 havde mere end 70.000 børn ikke været i stand til at skrive et brev til deres faddere i mere end 8 måneder.

65% af vores kirkepartnere tilbyder nu aktiviteter til børnene i små grupper. Vi har genstartet udskrivningen af ​​brevpapir på Landskontoret, så børnene kan forberede deres breve.

Vi har fortsat med at levere breve fra faddere til børnene. Siden 2020 er fadderbrevene blevet distribueret virtuelt. Når kirken modtager en fadders brev, sender kirken brevet til modtageren virtuelt eller udskrive dem og levere dem fysisk under et hjemmebesøg.

Vores forpligtelse er at regulere fadder- og børnekommunikation så hurtigt som muligt, fordi vi ved, at faddere venter på at høre fra deres fadderbørn, og derfor arbejder vi endnu mere på at færdiggøre processen med at forberede breve i de følgende måneder."

- Compassion-teamet i Peru

BANGLADESH

40 094 fadderbørn

175 Compassion centre

"De sidste to år har været en tid med usikkerhed, der har bragt hidtil usete udfordringer til os alle. Vi var ikke i stand til at formidle breve fra dit fadderbarn på grund af Covid-19 restriktioner. Centrets personale har været i kontakt med børnene via mobiltelefoner eller hjemmebesøg, alt efter hvad de lokale omstændigheder tillod. Familier med sponsorerede børn havde behov for mad og forbedret hygiejne. Vi sikrede, at de fik mad og hygiejneforsyninger. Vi har også fokuseret på at gøre det muligt for vores kirkepartnere at sikre familieejede fødevaresikkerhedsinitiativer som fjerkræ og køkkenhave, samt levering af geder og vigtigst af alt fremme opsparingsgrupper til at bygge videre på deres husstands modstandskraft. Information om beskyttelse af børnene, fysisk sundhed og hygiejne med orientering om mental sundhed blev givet til forældre, børn og unge, hvor det var muligt enten gennem hjemmebesøg eller udendørsmøder.

Vi havde også mulighed for at støtte familier, der var ramt af en stor cyklon, "Amphan", gennem boligbyggeri, boligreparationer og toiletbyggerier, så børn og unge kunne få et trygt sted at bo.

Fra marts 2020 til september 2020 var Bangladesh' nationale kontor lukket. Fordi vores teknologi til at udskrive de breve dine børn skriver på, er placeret på det nationale kontor, skal vi være der fysisk for at udskrive det brevpapir, der skal sendes til centrene. I september 2020 arrangerede vi transport (da offentlig transport var for risikabelt) for 6 medarbejdere til at dele tid på kontoret. I den tid var vi i stand til at printe tusindvis af breve. I løbet af denne tid var nogle centre begyndt at samles i små grupper og hjalp børnene med brevskrivning og andre aktiviteter. Selvom brevprocessen var igang foregik det langsomt. Men fra marts 2021 begyndte situationen at blive værre igen, og en landsdækkende nedlukning blev håndhævet af regeringen.

Landskontoret var lukket igen fra 21. marts – 21. august. I september begyndte personalet igen at være på kontoret på skift.

Under pandemien kunne vi ikke klare noget af vores almindelige arbejde, da vi arbejdede hjemmefra. Vi havde ikke adgang til den nødvendige teknologi hjemmefra og vi kunne således ikke fortsætte arbejdet med at forvalte brevene. Vi forsøgte at behandle breve, der kom til kontoret efter tur. Men det lokale kurersystem i Bangladesh er ikke tilfredsstillende i mange tilfælde og ikke moderne som mange andre lande, og under pandemien blev kurertjenesterne lukket ned.

Vi vil fortsætte med at trykke papirvarer med et håb om, at pandemisituationen vil blive bedre og bedre i de kommende dage af Guds nåde. Men i tilfælde af at du endnu ikke har modtaget noget brev, beder vi dig om at bære over med os, indtil vi kommer tilbage til den normale rytme."

- Compassion-teamet i Bangladesh

BRASILIEN

58 709 fadderbørn

200 Compassion centre

"Hver brasiliansk stat har sine egne forordninger og driftstilladelser vedrørende beskyttelse mod Covid-19. Fordi vi betjener mere end hundrede små byer i seks forskellige stater, har vi administreret forskellige regelsæt og tilladelser vedrørende åbningen af ​​kirkens aktiviteter. I dag, i april 2022, er situationen gudskelov meget mere stabil, og de 207 kirkepartnere kan genoptage deres aktiviteter i lokalsamfundene, deres tjenester og de centre, de driver i samarbejde med Compassion, der tjener børnene. Sidste år identificerede vi mange Compassion-centre, der ville være i stand til at hjælpe børnene med at skrive breve, selvom de ikke var i stand til at komme til centeret. I disse centre modtog alle fadderbørn i det øjeblik ét brev at skrive. Men de stod over for flere vanskeligheder, fordi omikron varianten begyndte at påvirke deres lokalsamfund.

Under pandemien var din støtte simpelthen afgørende for at hjælpe lokale kirker med at tage sig af børn og deres familier. Dit bidrag var bogstaveligt talt maden på dit fadderbarns bord i mange måneder og i de fleste tilfælde den eneste kilde til måltider til de familier, vi betjener. Vores team har benyttet enhver lejlighed til at hjælpe familier, lokalsamfund og dit fadderbarn på alle områder, der kunne bringe dem sikkerhed og sundhed. Vi har styrket vores børnebeskyttelse med interaktive kampagner for at hjælpe alle vi hjælper med at rapportere enhver form for overgreb, de måtte have været udsat for under lockdown-perioden, og hvordan de kan bede om hjælp.

I slutningen af ​​2021 og begyndelsen af ​​2022 havde vi en enorm bølge af Omikron varianter, der påvirkede alle vores kirkepartnere. Mange Compassion centre, der genstartede aktiviteter i oktober og november, måtte lukke igen i løbet af december og januar.

Vi har en bekymring, der er relateret til Brasiliens kurerservice. I øjeblikket er det en statslig enhed, der udfører denne form for levering, og de præsenterer en masse problemer, herunder mistede pakker og/eller meget lange leveringsforsinkelser. Hovedproblemet er, at da de samfund, vi betjener, er i landdistrikter, er deres logistik meget dårlig. Desværre kan vi ikke aftale en privat kurer, for i henhold til brasiliansk lov må denne form for dokumenter (brev) kun leveres af dem.

I dag fortsætter vi med at trykke tusindvis af papirvarer, som fadderbørnene kan skrive på, og vi distribuerer disse til centrene. Hvis alt kører godt i løbet af de næste par måneder, planlægger vi at behandle breve mere regelmæssigt fra juli og frem."

- Compassion-teamet i Brasilien

THAILAND

54 808 sponsored children

178 Compassion centers

"På trods af en udfordrende rejse i løbet af de sidste to år med pandemien, har størstedelen af ​​Compassion-centrene i øjeblikket genoptaget deres normale aktiviteter, med børnenes sundhed som en høj prioritet. Vi vil gerne prise Gud for, at vi oplevede hans trofasthed under pandemien. Vi har set vores kirkepartnere spille en afgørende rolle under denne pandemi. Personalet arbejdede utrætteligt for at disciple børn holistisk, og de sikrede også, at børnene og deres familier havde nok mad og fornødenheder under nedlukningen i Thailand.

Siden november 2021 og frem til i dag har Compassion Thailand været stærkt påvirket af COVID-19, herunder Thailands nationale kontor samt vores kirkelige partnere.

Fordi vores teknologi til at udskrive de papir, dine fadderbørn skriver breve på, er placeret på det nationale kontor, skal vi være fysisk til stede for at udskrive det brevpapir, der skal sendes til centrene. Vi har haft nogle brevefterslæb, fordi arbejdet på kontoret gik til og fra. Med et begrænset antal ansatte tilladt, skal holdet skiftes til at gå på kontoret.

Mange kirkepartnere er heller ikke i stand til at mødes personligt i øjeblikket på grund af de lokale restriktioner. Centrets personale holder kontakten med børnene via mobiltelefoner, og vi opfordrer dem til at skrive på barnets vegne på nuværende tidspunkt i stedet for at vente."

- Compassion-teamet i Thailand

Denne side benytter cookies Læs mere