COVID-19

På grund af Covid-19-pandemien risikerer millioner af børn og familier at falde endnu dybere ned i fattigdom, hvilket fratager dem håb for fremtiden og mange års hårdt arbejde for fremskridt. Det anslås, at yderligere 27 millioner mennesker vil havne i fattigdom som følge af pandemien, hvilket vil være den første globale stigning i fattigdom i over 20 år.

AFRIKA

Selvom registrerede tilfælde af COVID-19 har været relativt lavt i Afrika, vurderer Verdenssundhedsorganisationen, at 6 ud af 7 tilfælde forbliver uidentificerede i regionen. Afrika er ikke undsluppet pandemien – antallet af mennesker, der lever i ekstrem fattigdom i Afrika, forventes at stige med omkring 8 %, til næsten 520 millioner mennesker.

Klik her for at læse mere om landene i denne region. 

ASIEN

Økonomien i Østasien og Stillehavet er gradvist begyndt at stabilisere sig efter det økonomiske chok efter COVID-19, men opsvinget har været udfordrende på mange måder. Fattigdommen i området er stoppet med at falde for første gang i 20 år. Verdensbanken siger, at så mange som 38 millioner flere mennesker vil falde under fattigdomsgrænsen, ud over de 33 millioner, der ville være sluppet ud af fattigdom, hvis pandemien ikke havde fundet sted.

Klik her for at læse mere om landene i denne region. 

LATINAMERIKA

Latinamerika er den region, der er hårdest ramt af COVID-19-pandemien. Fattigdom og ekstrem fattigdom i regionen når et niveau som følge af pandemien, som ikke er set i over et årti. På trods af pandemiens store påvirkning på området, vurderes det, at den økonomiske udvikling i Latinamerika vil blive forbedret hurtigt.

Klik her for at læse mere om landene i Mellemamerika. 

Klik her for at læse mere om landene i denne Sydamerika. 

Denne side benytter cookies Læs mere