Den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik indtager de østlige totredjedele af øen Hispaniola, som den deler med Haiti. Det har et tropisk, men fugtigt, klima, og temperaturen ligger mellem 22° og 28° året rundt.

Næsten 90 procent bor i landdistrikter, hvor arbejdsløsheden er høj og underernæring er udbredt. En familiediæt indeholder hovedsageligt ris, bønner og fisk. Spansk er det officielle sprog, og katolicismen er statsreligionen.

I 1492 opdagede Columbus Hispaniola, og øen blev centrum for det spanske styre i Vestindien. Snart blev de oprindelige folk udslettet, og slaver blev bragt fra Afrika for at befolke øen. Efterkommerne af disse slaver udgør størstedelen af ​​befolkningen i dag. I tre århundreder blev Hispaniola regeret af Spanien, senere af Frankrig. I 1804 fik øen uafhængighed som Republikken Haiti. Fyrre år senere gjorde den østlige del af øen oprør og dannede Den Dominikanske Republik. Bortset fra en kort periode med annektering til Spanien har Den Dominikanske Republik været uafhængig siden da.

Denne side benytter cookies Læs mere