Ecuador

Ecuador ligger i det nordvestlige Sydamerika ved ækvator. Andesbjergene strækker sig gennem landet i to parallelle bjergkæder og deler landet i tre zoner. Klimaet i lavlandet er varmt og fugtigt, og højlandet er tempereret. Øst for landet er tropiske regnskove og floddale.

En stor del af befolkningen i Ecuador bor i byområder, og størstedelen er mestiser. Resten af ​​befolkningen består af urfolk, afroecuadorianere, montubios og hvide. Det officielle talesprog er spansk, men en stor del af urfolket taler quecha (inkasproget) og praktiserer traditionelle religioner.

I 1532 blev Ecuador invaderet af spanske erobrere under Pizarro. Landet fik uafhængighed i 1830 og er nu et af kontinentets mere stabile demokratier. I 1972 accelererede olieeksporten, hvilket førte til høj inflation og et større kløft mellem rige og fattige. Med faldet i olieproduktion har Ecuador investeret i turisme og minedrift. I 1990'erne blev der gjort et forsøg på sociale reformer og regeringsreformer, men disse foranstaltninger manglede støtte fra folket. En grænsekonflikt med Peru førte til sammenstød i 1995. En våbenhvile blev underskrevet, men der er fortsat spændinger mellem de to lande.

Denne side benytter cookies Læs mere