Haiti

Haiti udgør den vestlige tredjedel af den caribiske ø Hispaniola. På trods af sin tropiske placering har landet et halvtørt klima (steppeklima). Landets høje bjerge afskærer de fugtige passatvinde. Kun en tredjedel af Haitis jord er egnet til landbrug.

Haiti er et af de tættest befolkede lande i verden. Det meste af befolkningen lever af landbrug og dyrker små pletter jord uden for deres hjem. Husene er ofte bygget af ler og halm. Kosten består normalt af bananer og kaffe til morgenmad, majsmel med bønner eller yams (en rodfrugt) til frokost og sød havregrød til aften.

Columbus opdagede øen Hispaniola i 1492, og øen blev centrum for det spanske imperium i den nye verden. De indfødte blev hurtigt udryddet, og slaver fra Afrika blev bragt dertil for at befolke øen. I 1804 fik øen uafhængighed som Republikken Haiti. Fyrre år senere gjorde den østlige del af øen oprør og dannede Den Dominikanske Republik. Siden da har Haitis historie været præget af uro. Tusindevis af landets beboere søgte asyl i USA efter et militærkup i 1991. I 1994 vendte præsidenten tilbage fra eksil, og militærstyret blev afskaffet.

Denne side benytter cookies Læs mere