Honduras

To bjergkæder opdeler Honduras, og begge kyststrimler er dækket af tropiske lavlande. Klimaet varierer alt efter terræn og der er varmt og fugtigt i lavlandet, mens det er mere moderat i højden. Regntiden strækker sig fra juni til oktober.

Honduras er det fattigste land i Mellemamerika. 87% af befolkningen er landmænd fra de indfødte samt spaniere, og underernæring er et udbredt problem. Honduras er et landbrugsland, og de største eksportvarer er bananer, kaffe, træ, oksekød og sukker.

Maya-civilisationen befolkede Honduras i århundreder før Columbus ankom i 1502. Honduras fik uafhængighed af Spanien i 1821 og blev uafhængig fra en føderation af mellemamerikanske lande i 1838. Siden da har landets historie været præget af stadigt nye revolutioner. En stabil periode fra 1955 til 1957 førte til vigtig social udvikling i landet. I 1982 kom en populært valgt civil regering til magten efter et årti med militært styre. Vigtige fokusområder for regeringen var at tildele jord, øge læsefærdighederne i landet og hæve lønniveauet.

Denne side benytter cookies Læs mere