Indonesien

Indonesien består af 13.000 øer og ligger ved ækvator mellem Australien og Asien. Terrænet på de største øer er præget af skovklædte bjergkæder, regnskove og store lavlandsområder. Landet har et tropisk klima og regntid fra oktober til april.

Indonesien har verdens fjerde største befolkning og er et forskelligartet og ressourcestærkt land. Mere end 300 forskellige sprog er i brug på øerne, men det mest almindelige talte sprog er Bahasa Indonesia. 90% af landets befolkning er muslimer, men der er også kristne, hinduer, buddhister og animister.

Da Columbus sejlede fra Spanien i 1492, søgte han en ny rute til "krydderøerne" i Indonesien. Portugiserne ankom i det 16. århundrede, men fra 1602 begyndte hollænderne at få overhånd og fik kort derefter kontrol over øerne. Efter den japanske besættelse under 2. verdenskrig fik landet sin uafhængighed i 1945 under ledelse af Sukarno. Efter et kupforsøg i 1965 blev Sukarno afsat i 1967. Suharto ledede den militærledede regering indtil 1998, da et økonomisk sammenbrud førte til optøjer og krav om reform.

Denne side benytter cookies Læs mere