Nicaragua

Nicaragua er det næststørste land i Mellemamerika, og landet har kystlinje mod Stillehavet mod vest og det Caribiske Hav mod øst. Kystsletterne i øst er kendetegnet ved regnskove, sumpe og laguner, mens området i det centrale land er præget af højland og bjerge. Et antal vulkaner er spredt på sletterne langs den smalle kyststrimmel mod vest. Klimaet er tropisk langs kysten og køligere i bjergene.

En stor del af befolkningen i Nicaragua bor i byområder, og de fleste er efterkommere af europæere og indfødte. Det officielle talesprog er spansk, men langs den caribiske kyst er der også flere oprindelige sprog i brug.

I 1524 grundlagde Hernandez de Cordoba de første permanente spanske bosættelser i området. Nicaragua trak sig ud af Spanien i 1821 og var i en kort periode en del af Mexico og senere den Mellemamerikanske Republik. I 1838 blev Nicaragua en uafhængig republik. I 1991 gennemførte landet reformer for et frit marked efter 12 års økonomisk tilbagegang under sandinisterne. På trods af nogle tilbageslag har landet gjort store fremskridt. Nicaragua er hovedsageligt et landbrugsland, men øgede investeringer i byggeri, minedrift, fiskeri, eksport og handel har ført til mere stabilitet og velvære blandt landets indbyggere.

Denne side benytter cookies Læs mere