Sri Lanka

Sri Lanka er en ø, der ligger lige syd for Indien i Det Indiske Ocean. På grund af den tropiske situation oplever Sri Lanka et ekstremt regnfuldt klima med monsuner i nordøst fra december til marts og monsuner i sydvest fra juni til oktober.

Størstedelen af ​​befolkningen er singalesisk, selvom en lille del af befolkningen også består af maurere og tamilere. Sinhala er det officielle sprog, det andet nationale sprog er tamil. Selvom engelsk bruges af regeringen, taler kun 10% af befolkningen engelsk. Buddhisme er den dominerende religion, der praktiseres af 69%, mens et lille mindretal praktiserer islam, hinduisme og kristendom. Fordi Sri Lanka er tæt på større skibsfartspor i Det Indiske Ocean, består meget af økonomien af ​​at eksportere varer. Mere end halvdelen af ​​Sri Lankas eksport er tekstiler og tøj.

I det 16. og 17. århundrede blev øen først kontrolleret af portugiserne og derefter af hollænderne. Sri Lanka fejrede sin uafhængighed i 1948, skønt det på det tidspunkt var kendt som Ceylon; det blev ikke kendt som Sri Lanka før i 1972. Fra 1983 og frem kæmpede det singalesiske flertal og det tamilske mindretal en etnisk krig, der varede i mere end to årtier. Norges bestræbelser i 2002 på at mægle en fredsaftale mellem regeringen og Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) i begyndelsen af ​​2008 var vellykkede, og konflikten sluttede i maj 2009.

Denne side benytter cookies Læs mere