Thailand

Thailand er et kongerige i Sydøstasien. I de centrale dele af landet ligger et frugtbart landskab, der ofte kaldes "Asiens risskål". I nord er der skovklædte bjerge og grønne dale. Dette er den fattigste del af landet og rammes sæsonmæssigt af tørke og oversvømmelser. I syd består landskabet af regnskov. Thailand har et tropisk klima præget af monsunregn, høje temperaturer og fugtighed.

Compassion arbejder primært blandt karen-, lisu- og lahu-folkene. Karen-folket i det vestlige Thailand lever af at dyrke ris, mens nogle af dem er mahouts, dvs. elefantryttere, der bærer træstammer i teakskovene. En stor del af Karen-folket er kristne. Lisu-folket bor i afsidesliggende landsbyer i højderne, hovedsageligt i det nordlige Thailand. Lahu, bjergfolkene i det nordlige Thailand, dyrker ris og majs og jager med giftige pile.

Thailand blev grundlagt i det 13. århundrede og er det eneste land i Syd- og Sydøstasien, der aldrig er blevet koloniseret af europæere. Landet modtog vietnamesiske bådflygtninge i årene efter 1975 og blev anerkendt for deres arbejde af flere internationale organisationer.

Denne side benytter cookies Læs mere