Vær modig

10 november 2020

Video

Børn som Shaniz er ikke pandemiens ansigt udadtil, men de er pandemiens største offer.

Den otte år gamle Shaniz bor i ”Kosovo”, et distrikt i Mathare, Kenya, som er så farligt, at det fik sit navn efter det krigshærede europæiske område af samme navn. Siden COVID-19 lammede Kenya, har Shaniz’ familie balanceret på kanten; en urolig, skræmmende eksistens mellem at overleve og falde frit i endnu dybere fattigdom.

"Coronavirussen er som en leopard," siger Shaniz. "Den er meget farlig. Den ved, hvordan man forfølger sit bytte og kan forårsage alvorlig personskade eller endda død."
I Kenyas Mathare-slum beroliger Shaniz sin bamse. "Jeg ved, du elsker morgenmad, men mor siger, at aftensmad er vigtigere nu," siger hun. "Og vi har gjort det før, så vi kan gøre det igen."

De fysiske afstands- og karantæneforanstaltninger, der er vedtaget for at begrænse spredningen af ​​virussen, har reduceret levebrødet for millioner af husstande. Shaniz’ mor, Anne, arbejder normalt i en markedsbutik. Siden hendes mand døde for seks år siden, har hendes teenagebørn Veronica og Kelvin og yngste datter Shaniz været afhængige af hendes indkomst. Da Mathare blev sat under karantænebegrænsninger, kunne hun ikke arbejde, da hun er enlig mor - hvilket betød, at hun ikke kunne have mad på bordet til sine børn.

"Jeg var nødt til at låne penge til mad og husleje og sætte mig selv i gæld," siger Anne. ”Usikkerheden om, hvor det næste måltid skal komme fra, og hvordan den næste husleje skal betales, tager hårdt på mig mentalt. Jeg lever i konstant frygt”.

Der er mange børn, der venter på en fadder i disse udfordrende tider. Du kan ikke ændre hele verden. Men du kan ændre hele verdenen for et barn. Bliv fadder.

Se flere inspirerende videoer

Kirk Franklin & Fadderbørnene

24 september 2021 Video

Gennem måneder med online møder har Franklin inspireret unge, der lever i fattigdom, til at gøre brug af deres gaver og følge deres drømme. 

Richmond Wandera - hør hans historie

20 maj 2021 Video

Richmond Wandera mistede sin far og forsørger da han var 8 år. Han mistede alt håb. Da han var 11 år fik han håbet tilbage.  

Bøn under corona

8 december 2020 Video

I disse udfordrende tider vil vi dele en opmuntrende video med dig.

Denne side benytter cookies Læs mere